12:30

Vittjärvs IK

Referat: Unbyns IF - Vittjärvs IK

Efter en bedrövlig säsongspremiär var det nu dags för årets andra fight. Nu mot Vittjärv.

Vi startar med Marcus i mål, John, Niclas, Patrik och Erik i backlinjen. Linus, Krille R, Simon och Dilman på mittfält och Robbs och Danne E framåt. Avbytare; Jens, Jim, Kribbo, Burman, Andreé. Skönt med full uppställning!

Matchen börjar rätt jämt men utan chanser egentligen. Vi hade pratat mycket om positionerna och överflyttning och det var skönt att se att det funkade bra för det mesta. Efter en 20 minuter tar vi ledningen efter ett mycket fint spel av Krille R där han slår en boll igenom deras backlinje till Danne som lägger en lång lyra över deras keeper.
Vittjärv tar över bollinnehavet en period i mitten och skapar en del chanser, men vårt försvar ser samtidigt stabilt ut.

I andra har Vittjärv först en period där man dominerar och kan en bit in i halvleken kvittera. Där ser det inte riktigt bra ut, men vi rider ut stormen och kan komma mer in i matchen. Tempot sjunker och båda lagen är väl en bit från säsongsformen. VI har några halvchanser precis som dom. Med kvarten kvar får Simon bollen på kanten och slår in den bra. Jens vinner kampen och får ner den till Patrik som bredsidar över deras keeper och vi har 2-1.
Sen är det lite kamp in i kaklet. Marcus gör en riktigt fin räddning nere vid stolpen med bara några minuter kvar.

Bra insatser rakt igenom naturligtvis. Jag vill plussa lite extra för Danne som ser vass ut tills han går sönder, Niclas som är stark i försvaret, Robbs som får fast mycket boll framme, och Krille R som just nu utvecklas starkt med bra fysiskt spel och speluppfattning.
Kul att se Dilman i en bra debut för oss. Han kommer bli nyttig under säsongen.